söndag 24 oktober 2010

Brysselkakor, syltkakor och bullar













Blev en del bak i veckan, först ut var syltkakor, sen 
Brysselkakor och sedan blev det kanel och vaniljbullar.
Tänk att mina barn längtar till hösten, för dom vet 
att mamma bakar en massa gott då.

Brysselkakor

Ingredienser

4½-5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g smör

Garnering

ev. röd eller grön hushållsfärg

Gör så här

Hacka samman ingredienserna till degen. 
Forma degen till rullar, drygt 4 cm i diameter. 
Rulla dem i socker. 
Vill du ha rosa socker, häll ut strösocker på ett 
smörpapper, häll på några droppar röd 
hushållsfärg och arbeta in med en sked.
Sätt ugnen på 175 °C.
Lägg rullarna kallt. 
Skär dem i skivor och lägg kakorna på bakplåtspapper. 
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Syltkakor

200 gram smör, helst rumsvarmt
50 gram strösocker eller florsocker
300 gram vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Hallonsylt


Rulla degen till rullar, ca 3-4 cm tjocka.
Ställ kallt nån timme.
Skär ca. 1 cm tjocka skivor, lägg på en plåt. 
Tryck tummen i mitten, fyll med hallonsylt.
Grädda dem i 10 minuter och låt kallna.


Behöver ni recept på bullar, kolla in baksidan av mjölpaketet.

Förslag på fyllningar

1.
Rumsvarmt smör
Strösocker
Kanel
Blandas ihop och breds över den utbakade degen.

2.
Rumsvarmt smör
Strösocker
Vaniljsocker
Blandas ihop och breds över den utbakade degen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar