Blev en del bak i veckan, först ut var syltkakor, sen
Brysselkakor och sedan blev det kanel och vaniljbullar.
Tänk att mina barn längtar till hösten, för dom vet
Tänk att mina barn längtar till hösten, för dom vet
att mamma bakar en massa gott då.
1.
Rumsvarmt smör
Strösocker
Kanel
Blandas ihop och breds över den utbakade degen.
2.
Rumsvarmt smör
Strösocker
Vaniljsocker
Blandas ihop och breds över den utbakade degen.
Brysselkakor
Ingredienser
4½-5 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g smör
Garnering
ev. röd eller grön hushållsfärg
Gör så här
Hacka samman ingredienserna till degen.
Forma degen till rullar, drygt 4 cm i diameter.
Rulla dem i socker.
Vill du ha rosa socker, häll ut strösocker på ett
smörpapper, häll på några droppar röd
hushållsfärg och arbeta in med en sked.
Sätt ugnen på 175 °C.
Lägg rullarna kallt.
Sätt ugnen på 175 °C.
Lägg rullarna kallt.
Skär dem i skivor och lägg kakorna på bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Syltkakor
200 gram smör, helst rumsvarmt
50 gram strösocker eller florsocker
300 gram vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Hallonsylt
Rulla degen till rullar, ca 3-4 cm tjocka.
Ställ kallt nån timme.
Skär ca. 1 cm tjocka skivor, lägg på en plåt.
Ställ kallt nån timme.
Skär ca. 1 cm tjocka skivor, lägg på en plåt.
Tryck tummen i mitten, fyll med hallonsylt.
Grädda dem i 10 minuter och låt kallna.
Behöver ni recept på bullar, kolla in baksidan av mjölpaketet.
Förslag på fyllningar
Rumsvarmt smör
Strösocker
Kanel
Blandas ihop och breds över den utbakade degen.
2.
Rumsvarmt smör
Strösocker
Vaniljsocker
Blandas ihop och breds över den utbakade degen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar